MHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mevlüt Karakaya, “Ankara’da yaşamı engelleyen tüm sorunları ortadan kaldıracağız.” dedi. Seçildiğinde Ankara’da bisiklet yolu yapacağını, şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğini belirten Karakaya, gençlerin fikirlerinden yararlanmak için de bölgesel bazda ‘fikir atölyeleri’ kurulacağını söyledi.
MHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mevlüt Karakaya, 2024 Fikir Platformu katılımcılarıyla bir araya geldi. JW Marriott Hotel’de gerçekleştirilen panelde konuşan Karakaya, projelerini anlattı, Ankara’nın daha yaşanılır kaliteli bir kent olması için projeler geliştirileceğini söyledi. Karakaya, panelde kendisine sorulan ‘sizi diğer adaylardan ayıran fark nedir?’ sorusuna “Ben bir akademisyenim, olayları inceleme, sentezini yapma ve çözüm yolu üretmekte daha başarılıyım.” şeklinde cevap verdi. Seçilmesi halinde şeffaf bir yönetim vaadinde bulunan Karakaya, “Ankara’nın 30 yılını, 40 yılını maketler halinde ortaya koyarsanız ancak o zaman şeffaf olur. Ben bunu yapacağım diyorum.” diye konuştu.
Göreve geldiğinde yapacağı ilk şeyin Ankara’nın envaterini çıkartmak olacağını söyleyen Karakaya, en önemli projesinin de yönetim şekli olacağını kaydetti. “Ankara’da yaşayan halkı ve üretimi içine alan yönetime ihtiyaç vardır. Ben de insan odaklı yönetimi esas alacağım.” diyen Karakaya, Ankaralıların kaliteli yaşamasının hedefleri arasında yer aldığını belirtti. “Trafik sorununu çözmek için ODTÜ’nün içinden asfalt yol geçirdiler. Ben başkan olsaydım, ODTÜ’den asfalt yol geçmesine gerek kalmazdı. Dünyanın hiç bir yerinde trafik sorununu çözmek için, asfalt yol yapılmıyor.” dedi.
FİKİR ATÖLYELERİ KURULACAK
Gençlerin üretime katılması için bölgeler düzeyinde ‘fikir atölyeleri’ kurulacağını vurgulayan Karakaya, “Gençler üretme anlamında bir potansiyel, fikir anlamında bir potansiyel biz de gençlerimizin geleceği için sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz. Mesela bunlardan bir tanesi fikir atölyeleri. Bölgelerde fikir atölyeleri oluşturulacak. Tabi bu fikir atölyelerinde sadece gençlerin ürettiği projeler yer almayacak. Geleceğin gençleri için de daha iyi eğitim alabilecekler, onları üretmeye yönlendirecek alanlar olacak. Mevcut gençlerimizin ve geleceğin gençleri çocuklarımız için gereksinim duydukları ihtiyaçları giderecek alanlar olacak. Gençler bir an önce üretime katılmalı.” değerlendirmesinde bulundu.
‘ULUS’TA TARİH YATIYOR, AMA İNSANLAR GİTMEYE KORKUYOR’
Projelerinden bahseden Karakaya, Ankara’nın sahip olduğu potansiyelleri tam olarak harekete geçirip değerlendiremediğini vurguladı. Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesela Ulus meydanı. Ulus’ta koca bir tarih yatıyor ama bugün insanlar Ulus’a gitmeye korkuyor. Aslında biz hatıraları yok sayıyoruz. Kenti kent yapan eskisine sahip çıkmaktır, tarihtir. Bütün şehir haline dönen Ankara’yı havza başlı düşünürsek ölmek üzere olan pek çok vadiler, nehirler, dereler var onların ıslah çalışması yine projelerimiz arasında. Doğa alanlarının oluşturulması Ankara’da yaşayan halkın nefes alan bir kentte yaşamasını sağlamak için biz bu yola çıktık. Ankara bağlarının güçlendirme yapılanmasına gidilecek. Ankara yaşamı engelleyen bir şehir biz bu engelleri kaldıracağız. Çok basit bir şey söyleyeceğim; bisiklet yolu yok Ankara’da. İnsanların bisikletle gezmesi mümkün değil. Akşam 10’dan sonra her yer kapanıyor. Ankara yaşamıyor, nefes alamıyor ve biz Ankara’da yaşayanların refahı için, yaşama dair engellerini kaldırıyoruz. Hem Ankara’ya, hem de yaşayan insanlara nefes alacakları alanlar açıyoruz.”
Bir yanıt bırakın