MHP, Aile Kurumu için ‘Çalıştay’ düzenliyor 

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP, aile kurumunu koruma ve geleceğe hazırlama amacıyla 14-15 Eylül tarihlerinde “Aile Kurumu Çalıştayı 2024” programını düzenliyor. Aileyi tehdit eden riskler masaya yatırılacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), aile kurumunu koruma ve güçlendirme amacıyla 14-15 Eylül 2024 tarihlerinde “Aile Kurumu Çalıştayı 2024” düzenliyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, çalıştayda ailelerin karşı karşıya olduğu tehditlerin ve çözüm önerilerinin akademik bir çerçevede tartışılacağını belirtti.

AİLENİN ÖNEMİ VE KARŞI KARŞIYA OLDUĞU TEHDİTLER

Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, aile kurumunun Türk toplumunun temeli olduğunu vurguladı. Yurdakul, kültürel erozyon, ekonomik zorluklar ve toplumsal değerlerin aşınması gibi tehditlerin aileyi derinden etkilediğini ifade etti.

ÇALIŞTAYIN AKADEMİK KATKILARI

Çalıştaya akademisyenler, siyasetçiler, STK temsilcileri ve uzmanlar katılacak. Katılımcılar, aile kurumunu etkileyen riskleri masaya yatıracak ve bilimsel öneriler geliştirecek. MHP, aile odaklı politikalarını bilimsel bir temelde geliştirmeyi amaçlıyor.

GÜÇLÜ TÜRK AİLE YAPISI VİZYONU

Yurdakul, çalıştayın “Güçlü Türk Aile Yapısı, Sağlıklı Toplum ve Lider Ülke TÜRKİYE” vizyonu çerçevesinde düzenlendiğini belirtti. Çalıştay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin himayelerinde gerçekleştirilecek.

MHP’Lİ YURDAKUL’DAN ÇALIŞTAY DEĞERLENDİRMESİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, ailelerin korunması ve güçlendirilmesi çerçevesinde aile kurumunun önemini ve karşı karşıya olduğu tehditleri değerlendirdi. 

MHP’li Yurdakul’un “Aile Kurumu Çalıştayı 2024” programı hakkında yaptığı açıklamalar şu şekilde;

AİLE MİLLETİN TEMEL TAŞIDIR

Yurdakul; insanlık tarihinin başlangıcından bu yana, insan varlığının temel taşı olan Aile, anayasamızın 41. maddesinde de belirtildiği gibi “Türk toplumunun temelidir”. Bu nedenle devletin ve toplumun korunması, hiç şüphesiz ki aileyi korumakla mümkündür. Bugün görüyoruz ki Türk milleti ve Türk milletinin temel taşı olan ailelerimiz birçok tehditle ve sınamayla karşı karşıyadır. Kültürel erozyon, ekonomik zorluklar, toplumsal değerlerin aşınması gibi risk ve tehditler aile kurumunu derinden etkilemektedir. 

“AİLE KURUMU 12 FARKLI KONUDA MASAYA YATIRILACAK”

MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu il başkanlarımız ve kurullarımız ile yaptığımız çalışmalarda, Türk milletinin nabzını tutarak vatandaşlarımızın Türk siyasetinden beklentilerini ve umutlarını değerlendirerek, aynı zamanda sahadan bilimsel ve gözlemsel değerlendirmelerle hem kalitatif hem de kantitatif çerçevede öncelikle “Aile Kurumuna” yönelik bir araştırma yapılmasının önemi ve aciliyeti olduğuna karar verdik. Yapılan gözlem ve anket çalışmaları ve bilimsel görüşler çerçevesinde 12 farklı alt konuda “Aile Kurumunu” masaya yatırma kararı aldık.

ÇALIŞTAYDA UZMANLAR YER ALACAK

Bu çerçevede bilgi ve tecrübeleriyle çalıştayımıza katkı sağlayacak akademisyenler, bilim insanı, siyasetçi, STK ve dernek temsilcileri, iş insanları, Ülkü Ocaklarımızın genç akademisyenleri ve ilgili alanda uzman olan kişilerin katılacağı gruplar oluşturuldu.

ÇALIŞTAY BAHÇELİ’NİN HİMAYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Küresel gelişmelerden, sosyal hayata, ekonomiden, teknoloji ve doğal afetlere kadar “Aile Kurumu” çalıştayımız için farklı alanlarda konusunun uzmanı bilim insanları ile birlikte bilgi ve tecrübe sahibi insanları davet ederek Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Beyefendinin himayelerinde bilimsel bir çalıştay organize ettik. 14-15 Eylül tarihlerinde ülkemizin dört bir köşesinden gelecek bilim insanlarımız ile Ankara’da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde iki gün sürecek akademik bir çalıştay yapacağız.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*