MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız: Cümleleri değiştirerek aynı konuda yapılacak olağanüstü toplantı çağrısı abesle iştigaldir, ciddiye alınamaz

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekilimiz Feti Yıldız: Cümleleri değiştirerek aynı konuda yapılacak olağanüstü toplantı çağrısı abesle iştigaldir, ciddiye alınamaz.

CHP Grup Başkan Vekili Sayın Murat Emir dün yaptığı açıklamada: “Meclis, Adalet Bakanlığına da çağrıda bulunmalıdır. Çünkü Adalet Bakanlığı, Can Atalay’ın tutulduğu cezaevinin denetiminden sorumlu organıdır, yürütme organıdır. Yasama organı, yürütme organına şunu demelidir, ‘Benim bir üyemi defakto bir biçimde orada tutuyorsun, bunu tutmaya hakkın yok.’ Bir formül bulunacaksa, bir formül üretilecekse bu formülü üretmek öncelikle yürütmenindir.” buyurmuş.

CHP’nin Sayın Grup Başkan Vekilinin şahsımla ilgili sözlerini cevaba değer bulmuyorum.

Yaptığı açıklamada merii mevzuatı ıskaladığı, hukukla arasına bir hayli mesafe koyduğu görülüyor.

Gazi Meclis 16 Ağustos günü olağanüstü toplandı, muhalefetin genel görüşme önergesi 198’e karşı 244 oyla reddedildi.

Cümleleri değiştirerek aynı konuda yapılacak olağanüstü toplantı çağrısı abesle iştigaldir, ciddiye alınamaz.

Sayın Vekil, Hukuk devletinde kesinleşmiş mahkeme kararlarına karşı yasama ve yürütmenin yapacağı bir şey yoktur. Temyiz incelemesinden geçen kesin hükümlere karşı “kanun yararına bozma” Yoluna da gidilemez.

Yürütmenin bu konuda formül üretmesi talebinize gelince; Öncelikle şunu bilmeniz gerekir, mahkeme kararlarına karşı formül üretilmez, olağan ve olağanüstü kanun yollarına müracaat edilir.

Kanun yollarının dışında hukuki ve ahlaki bir formül yoktur.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*